Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/7/d/tandvard.net/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1277 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/7/d/tandvard.net/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1314 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/7/d/tandvard.net/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1318 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/7/d/tandvard.net/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 1346 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/7/d/tandvard.net/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3608 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/7/d/tandvard.net/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3615 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/7/d/tandvard.net/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 3628 Utdragning av tand och implantat tänder - KES Dental AB

Våra behandlingar

Smärtfri tandutdragning

Vi erbjuder det mesta inom tandvård, till exempel implantat tänder, utdragningar av tänder och rotfyllningar. Vi har lång erfarenhet av tandvård och alla våra behandlingar genomförs på ett tryggt och säkert sätt.

De flesta upplever någon gång smärtor i tänder eller tandkött och det är viktigt att inte vänta för länge med att uppsöka en tandläkare. Vårt mål är att du som patient ska få uppleva en smärtfri behandling och slippa vidare obehag med skadade tänder. Oavsett vilka tandproblem du har kan vi se till att lösa det.

Vi försöker att behandla dina tänder på ett skonsamt sätt och vävnadsvänligt. Ibland krävs dock lite mer omfattande behandling som kronor och broar men vi erbjuder också professionell implantatbehandlingar där vi permanent ersätter en eller fler av dina saknade tänder.

Innan eventuella behandlingar undersöker vi dina tänder och tillsammans diskuterar vi vilka behandlingar dina tänder är i behov av. En välinformerad patient blir en trygg patient och även om du lider av tandvårdsrädsla kommer du att känna dig trygg i våra händer.

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller vill boka tid för undersökning.

Behandling

Blekning

Blekning är så långt det är känt helt ofarligt, den biverkning som finns och är relativt vanlig är isning. Isningen försvinner efter behandlingen men kan naturligtvis upplevas som något obehaglig. Blekning gör självfallet inte tänderna ”bättre” men de blir vackrare-inte att förakta.

Vi erbjuder två metoder för tandblekning. ena metoden är en hemmablekningsmetod där patienten, efter ett besök hos oss, använder engångs-skenor med blekningsmedlet 5-10 ggr. ( 10 skenor ingår) cirka 90 min. per gång. Metoden fungerar bra och är enkel att utföra. Nackdelen kan vara att det tar lite tid innan man ser resultat och att viss tandisning kan förekomma.

Den andra metoden innebär att vi utför blekningen här på kliniken. Det tar ca. 90 min allt som allt. Vi använder ett ofarligt plasmaljus Brilliant Smile (samma metod som på Extreme Make-over). Metoden ger mycket bra resultat är snabb och ger ingen isning!!. Nackdelen är att priset är något högre.

Digital fotografering

Med hjälp av en avancerad digital kamera kan vi ta högkvalitativa bilder av munhålan. Detta hjälper oss både att planera och dokumentera våra behandlingar. Patienten får klart förbättrad möjlighet att förstå och kontrollera vad vi har gjort.

Depuration

Tandstensborttagning både över och under tandköttskanten. Detta görs för att förhindra tandlossning och inflammationer.

Extraktion

”Dra” tänder. behöver tyvärr göras ibland. Vi utför alla slags extraktioner lätta som rejält komplicerade.

Implantat

Vi är utbildade för och utför implantatbehandling från ”A-Ö”. det vill säga vi gör operation och protetik. Vi använder oss av de välkända metoderna och fabrikaten; Astra, ITI, Cresco. Vid speciella fall samarbetar vi med en oral kirurg för att kunna erbjuda er bästa möjliga behandling vid varje tillfälle.

Lagning

Vi lagar tänder enbart med vita fyllningsmaterial. Olika så kallade kompositer eller glasjonomerer är lämpliga i olika fall (storlek och/eller placering av hålet i munnen eller på tanden).

Operation

Vi utför ett flertal olika operationer; Implantat-op, visdomstand-op, etc.

Polering

Tandputs helt enkelt, vi tar bort beläggningar på tänderna.

Protetik

Vi utför alla slags kronor , fasader, delproteser, proteser och annat som ingår i protetiken. Materialen vi använder är guld, porslin och titan, allt för att få bästa möjliga estetik och hållbarhet.

Rotfyllning

Om ett hål går ändå in i pulpan eller om tanden vid olyckshändelse skadas svårt,så kan man behöva göra detta.

Röntgen

Vi har Digital Röntgen; både ”vanlig” och en så kallad OPG. med vår OPG kan vi ta en enda stor bild som täcker in hela käken.Digital röntgrn innebär dels mycket lägre strålningsdos, dels får vi en stor och tydlig bild på en dataskärm utan väntan och dessutom slipper vi använda ”otrevliga” och miljöfarliga framkallningsvätskor.

Undersökning

En nogrann kontroll av munhålans status; slemhinnor, tandkött, tänder och bett.